Oppaat

Kuinka: Palauta Mac edelliseen päivämäärään

Jotta voit käyttää tietokonetta tehokkaasti, sinun on totuttava siihen, että sinun on aina pidettävä tietosi varmuuskopiona, jos et halua päätyä tilanteeseen, jossa yksinkertainen virhe puolellasi voi maksaa tietokoneellesi ja tiedostosi.

Lisäksi haittaohjelmat voivat tuhota tiedostosi helposti, jos satut lataamaan niitä piirtäviltä verkkosivustoilta tai jos saat viruksen DVD: n tai USB-aseman kautta. On tärkeää pitää kirjaa siitä, että pystyt aina palauttamaan laitteen aikaisempaan päivämäärään riippumatta siitä, mitä käyttöjärjestelmää käytät. Katsotaanpa, kuinka palauttaa Mac OS X -tietokoneesi aikaisempaan päivämäärään.

Mac OS X: n palauttaminen aikaisempaan päivämäärään

Satunnaiset Mac OS X -käyttäjät eivät ehkä ole tietoisia siitä, että he pystyvät palauttamaan Mac OS X -käyttölaitteet aikaisempaan päivään yksinkertaisesti suorittamalla sisäänrakennetun työkalun. Tämä ominaisuus on käytettävissä Windowsissa nimellä System Restore, mutta Mac-käyttäjillä on oma vaihtoehto nimeltä Time Machine.

Tämän prosessin käsittely on melko helppoa, mutta opastamme ratkaisun vaihe vaiheelta vain varmistaaksemme, ettet tee virheitä tai aiheuta virheitä tietokoneellesi.

Ratkaisu: Time Machine

Time Machine on Applen ohjelmisto Macin varmuuskopiointiin, ja se tulee jokaisen Macin mukana. Tarvitset vain erillisen tallennuslaitteen tai MacOS-palvelimen, johon varmuuskopioidaan.

Time Machine pitää varmuuskopion kaikesta, mitä luot Macilla. Se tekee tunneittain varmuuskopioita kuluneesta päivästä, päivittäisiä varmuuskopioita kaikesta, mitä olet tehnyt viime kuussa, ja viikoittaisia ​​varmuuskopioita. On myös tilannekuvia, joita voidaan käyttää heti, kun käynnistät tietokoneen, ja ne luodaan myös melko usein. Nämä tilannekuvat ovat olemassa, jos olet toimittanut tallennuslaitteen, jota Time Machine käyttää varmuuskopiointiin, mutta tilannekuvat sijaitsevat Macissa.

Merkintä: Sinun on käytettävä melko suurta ulkoinen kiintolevy Macillejos haluat, että nämä varmuuskopiot ovat yhtä yksityiskohtaisia ​​ja yhtä usein kuin edellä mainitsemamme. Suosittelemme 1 Tt: n USB-asemaa tai SSD-asemaa, mutta voit hallita sitä myös pienemmällä.

  1. Napsauta Järjestelmäasetukset-vaihtoehtoa aloitusnäytön vasemmassa yläkulmassa olevasta Apple-valikosta.

  1. Napauta Time Machine -kuvaketta aloittaaksesi prosessin. Varmista, että olet jo liittänyt tarvittavan tallennuslaitteen, jota haluat käyttää varmuuskopioiden tallentamiseen. Jos tallennuslaite ei ole tarpeeksi suuri, et voi tallentaa kaikkia tietoja.

  1. Napsauta Valitse varmuuskopiolevy ja odota, että työkalu kehottaa sinua luetteloon käytettävissä olevista levyistä
  2. Valitse levy, jota haluat käyttää varmuuskopioimaan kaikki Mac-tietokoneesi. Huomaa, että varmuuskopiointi kestää kauan, kun asetat sen ensimmäisen kerran, mutta sen jälkeen se ottaa huomioon vain sen, mikä on muuttunut edellisestä varmuuskopiosta, joten tulevat varmuuskopiot eivät vie lainkaan kauan.

  1. Valitse Varmuuskopioi automaattisesti -vaihtoehdon vieressä oleva valintaruutu, jos haluat varmuuskopioida tietosi automaattisesti valitsemallesi levylle.

Seuraava vaihtoehto, jota voit käyttää Time Machine -kopion määrityksen jälkeen, on vaihtoehto, jonka avulla voit palauttaa Time Machine -levylle varmuuskopioidut tiedostot vanhat versiot. Tämä on varsin hyödyllistä, jos olet korvannut tärkeän tiedoston tai jos se on saanut tartunnan haittaohjelmasta. Seuraa alla olevia ohjeita!

  1. Napsauta Järjestelmäasetukset-vaihtoehtoa aloitusnäytön vasemmassa yläkulmassa olevasta Apple-valikosta.

  1. Napauta Time Machine -kuvaketta avataksesi siihen liittyvät asetukset.

  1. Valitse Näytä aikakone valikkopalkissa -vaihtoehto, jotta vaihtoehto näkyy pikavalikossa.
  2. Time Machine -kuvakkeen pitäisi nyt näkyä valikkopalkissa, joten varmista, että napsautat sen kuvaketta ja valitset Enter Time Machine -vaihtoehdon.

  1. Etsi palautettava tiedosto alkuperäiseen sijaintiinsa, joka tulisi näyttää yhdessä päivämäärän kanssa, josta tiedosto varmuuskopioitiin. Valitse Palauta-vaihtoehto, jonka pitäisi palauttaa tiedosto takaisin sijaintiin, josta se on varmuuskopioitu.

  1. Time Machine kopioi tiedoston sitten takaisin alkuperäiseen sijaintiin kiintolevylle.

Lisäksi Time Machine -ohjelmaa voidaan säätää, jotta ei varmuuskopioida kaikkea, vaan pikemminkin antaa sinun valita vain mitkä tiedostot suljetaan Time Machine -palvelusta säästääksesi arvokasta tilaa valitsemastasi tallennuslaitteesta.

  1. Napsauta Järjestelmäasetukset-vaihtoehtoa aloitusnäytön vasemmassa yläkulmassa olevasta Apple-valikosta.

  1. Napauta Time Machine -kuvaketta avataksesi siihen liittyvät asetukset.

  1. Kun Time Machine -ikkunat avautuvat, napsauta Options ... -painiketta päästäksesi Time Machine -ohjelmaan liittyviin asetuksiin.
  2. Napsauta + -painiketta ja selaa tallennustilaa löytääksesi tiedostot ja kansiot, joista et halua luoda varmuuskopiota. Napsauta Poissulje-painiketta, kun olet valmis. Viimeistele napsauttamalla Tallenna-painiketta.

Lopuksi, yksi tämän upean työkalun hyödyllisimmistä sovelluksista on sen kyky palauttaa koko kiintolevy varmuuskopiosta, jos löydät tilanteen, jossa jokin tietokoneesi vioittui. Jos tietyt järjestelmätiedostot ovat rikki tai jos haittaohjelma on vahingoittanut kiintolevyäsi, voit palauttaa kiintolevyn tällä vaihtoehdolla.

  1. Käynnistä Mac OS X -käyttölaite ja pidä Command + R-näppäimiä painettuna, jotta voit avata macOS Recovery -osion, joka käsittelee näitä käynnistysongelmia. Tätä näyttöä kutsutaan macOS Utilitiesiksi, ja sen pitäisi avautua, jos käytät näppäinyhdistelmää millä tahansa laitteella.
  2. Valitse Palauta Time Machine -varmuuskopiosta ja napsauta Jatka.

  1. Muista tarkistaa tiedot Palauta järjestelmä -sivulta. Napsauta Jatka-painiketta, kun olet valmis.
  2. Valitse varmuuskopio, jota haluat käyttää järjestelmän palauttamiseksi, ja napsauta Jatka. Varmista, että valitsit viimeisen toimivan kokoonpanon tarkistamalla varmuuskopioinnin päivämäärän.

  1. Ole kärsivällinen, kun prosessi päättyy, koska se voi varmasti kestää jonkin aikaa. Kun prosessi on ohi, Mac käynnistyy uudelleen ja sinun pitäisi tehdä ongelmia.